سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
 
امروز: چهارشنبه 103 اردیبهشت 26

شاید بارها ذرات معلق و رسوبات درون آب آشامیدنی و بعضاً سفیدی آن را دیده و به حتم از خود پرسیده‌اید که علت آن چیست و آیا این ذرات و رسوب ها نشانه آلوده بودن آب است؟

دلیل وجود ذرات معلق و رسوبات در آب
آب آشامیدنی اصفهان سالم است؟
 شاید بارها ذرات معلق و رسوبات درون آب آشامیدنی و بعضاً سفیدی آن را دیده و به حتم از خود پرسیده‌اید که علت آن چیست و آیا این ذرات و رسوب ها نشانه آلوده بودن آب است؟

 این سوال را حسین صفاری مدیر بهداشت محیط استان اصفهان در گفتگو با جام جم آنلاین اینگونه پاسخ داد؛آب سالم باید بدون رنگ،بو،طعم و مزه باشد،اما وجود این ذرات معلق در آب و سفیدی آن،نشانه آلوده بودن آب آشامیدنی نیست و مردم نباید در این خصوص نگران باشند.

وی با بیان این که تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی آب آشامیدنی در  استان اصفهان ارائه نشده است،افزود:فرآیند تصفیه آب در اصفهان مطلوب و رضایت بخش است و اطمینان  100 درصد درباره سالم بودن آب شرب وجود دارد،اما وجود این ذرات معلق در آب به خاطر بروز اتفاقات احتمالی در شبکه توزیع،شکستگی لوله در مسیر انتقال و در برخی مواقع به خاطر فرسودگی لوله هاست که با هر بار، باز کردن شیر آب،ممکن است این ذرات نیز به صورت معلق در آب دیده شود البته این ذرات هیچ خطری برای سلامتی مردم ندارند.

مدیر بهداشت محیط استان اصفهان اضافه کرد:سفیدی رنگ آب نیز به خاطر کلر مازاد یعنی آنچه در اذهان عمومی تصور می شود،نیست،چرا که کلر اگر بیش از حد استاندارد در آب وجود داشته باشد،مشمئز کننده و غیر قابل تحمل می شود،در حالی که کلر فعلی در  آب شرب اصفهان 0.2 تا 0.8 PPM  و در حد استاندارد است و سفیدی آب به خاطر فشار آب است.

صفاری با اشاره به اینکه آلودگی های آب شامل،آلودگی های شیمیایی و میکروبی است،تصریح کرد:برای اطمینان از سالم بودن و جلوگیری از هر گونه آلودگی میکروبی آب،به صورت مستمر و برای تعیین آلودگی احتمالی شیمیایی آب هر 3 یا 6 ماه آزمایشات مداومی صورت می‌گیرد و خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی آب شرب نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه وجود هرگونه پساب حاصل از فاضلاب شهری در آب سبب آلودگی آب به فلزات سنگین خواهد شد، تصریح کرد:این فلزات سنگین شامل آرسنیک و فلوئورید است که از طریق کارخانجات صنعتی و سموم آفت‌کش‌ها انتقال،تولید و به آب منتقل می‌شوند. اما آبی که برای شرب وارد تصفیه خانه اصفهان می شود،عاری از هر گونه فلزات سنگین است.

مدیر بهداشت محیط استان اصفهان با تاکید بر این که امکان انتقال بیماری بر اثر عوامل بیماری‌زای شناور در آب بسیار کم است و فقط در پایین‌دست رودخانه و اندک وجود دارد،اضافه کرد:آب در بالادست رودخانه به علت عبور از تصفیه‌خانه و ضد عفونی شدن آن با مواد ضد عفونی و افزودن کلر به هیچ‌کدام از عوامل بیماری‌زا آلوده نیست.

صفاری اضافه کرد:آب در پیش‌شبکه توزیع توسط مأموران بهداشت محیط از نظر کلرسنجی و مواد میکروبی و شیمیایی بررسی خواهد شد،به طوری که روزانه حدود چند هزار مورد کلر سنجی توسط مأموران بهداشت محیط انجام می‌گیرد و اگر در مکانی با کمبود کلر مواجه شوند آن را گزارش داده و مشکل را به سرعت رفع می‌کنند.

 


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در چهارشنبه 89/3/26 و ساعت 3:45 عصر | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 100
بازدید دیروز: 81
مجموع بازدیدها: 393403
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو